- 29 Eki 2024
- 71
- 0
Minecraft Kalkan Nasıl Yapılır?
Minecraft Kalkan Nasıl Yapılır?
Minecraft’ta birçok saldırıya karşı kullanabilmeniz için kalkan bulunmaktadır. Creeper patlamaları, iskelet okçuların okları ve PVP’de diğer oyuncuların saldırılarını bloke edebilmek için kalkan kullanabilirsiniz. 1.9 güncellemesiyle birlikte gelen kalkan, ayrıca ikinci el ile beraber aynı anda kullanılabiliyor. Yani bir elinizde kılıç, diğer elinizde de kalkan kullanabilirsiniz. Peki, Minecraft kalkan nasıl yapılır?Minecraft Kalkan Yapımı
Minecraft kalkan yapımı aşağıdaki görseldeki gibidir:Minecraft Kalkan Yapımı için Gereken Malzemeler
Minecraft kalkan yapımı için gereken malzemeler ise şunlardır:- 6 adet ahşap levha
- 1 adet demir külçe
Adım Adım Kılavuz: Minecraft Kalkan Yapımı
Minecraft kalkan nasıl yapılır? İşte adım adım kılavuzumuz:Adım 1: Bir Kazma Yapın ve Demir Cevheri Bulun
İlk adım olarak kazma yapmanız gerekiyor. Bunun için elbette ağaç kesmeli ve ardından bir tahta kazma yapın. Tahta kazma yaptıktan sonra taş kazarak, buradan da elde edeceğiniz kırık taşlar yardımıyla taş bir kazma yapmalısınız. Taş kazma olmadan demir cevheri bloklarını kıramazsınız.
Kazmayı elde ettikten sonra yakınlarda bulabileceğiniz bir yarığa girebilir ve orada demir cevheri arayabilirsiniz. Ayrıca kendiniz maden yapmak için merdiven şeklinde adım adım blok kazarak, demir de arayabilirsiniz. Eğer hali hazırda bir demiriniz varsa bu adımı direk geçebilirsiniz.
Adım 2: Demir Cevherini Pişirin ve Demir Külçe Elde Edin
Demir cevherini bulduktan sonra ilk olarak tekrar her yüzüne çıkmalı ve bir fırın yapmalısınız. Fırın yapmak için 9 adet kırık taş ihtiyacınız olacaktır. 9 adet kırık taşı, crafting table’da ortası boş kalacak şekilde koyduktan sonra diğer tüm slotları doldurun ve fırınınız hazır olacaktır. Fırına bir kömür veya ahşap levha koyarak demir cevheri pişirin. Demir cevher piştikten sonra demir külçeye dönecektir. Demir külçeyi de hazır ettikten sonra son adıma geçebiliriz.
Adım 3: Minecraft Kalkan Tarifi
Tüm malzemeler hazır olduğuna göre artık Minecraft kalkan yapımını tamamlayabiliriz. Bunun için aşağıda vereceğimiz tarifi kullanmanız yeterli olacaktır. Minecraft kalkan tarifi şu şekildedir:
Minecraft kalkan nasıl yapılır? içeriğimizin sonuna geldik. Bir önceki yazımız Minecraft Zırh Askısı Nasıl Yapılır? okuyarak, görsellik olarak harika tasarımlar ortaya çıkartabilirsiniz.
Minecraft Kalkan ile Ne Yapabilirim?
Kalkanlar hem yakın dövüş hem de ok saldırılarını engellemek için kullanılmaktadır. Örneğin bir iskelet size ok attığında kalkanınızı kullanırsanız, herhangi bir hasar görmeden bu saldırıdan kaçınmış olursunuz. Zombi saldırıları esnasında kalkan kullanmak yine sizin hasar görmenizi engeller. Creeper patlamalarından kaçınmak için de kalkan kullanabilirsiniz. Ayrıca PVP sunucularda da sık sık kalkan kullanılmaktadır.Minecraft Kalkan Nasıl Kullanılır?
Kalkan kullanmak için elinize almanız ve sağ tıklamanız yeterlidir. Bu sayede hasarlardan ve saldırılardan zarar görmezsiniz.Minecraft’ta Elmas Kalkan Nasıl Yapılır?
Minecraft’ta elmas kalkan bulunmamaktadır. Tek bir kalkan türü vardır ve bu da sadece demir külçesiyle yapılmaktadır. Kalkanlara sadece desen ile farklı modeller verilebilmektedir.
Son düzenleme: