- 29 Eki 2024
- 71
- 0
Minecraft Yaratıklar
Minecraft yaratıklar, Minecraft’ta oyuncularla veya diğer Minecraft yaratık türleriyle iletişim kurabilen ve fizikten etkilenebilen tüm canlıları ifade etmektedir. Yaratıklar davranış durumlarına göre pasif, düşmanca ve tarafsız olarak kategorize edilebilir. Bunların dışında sadece komut ile oluşturulabilen yaratıklar da bulunmaktadır. Minecraft’taki her tür mob, çeşitli dinamik ve davranışlara sahip bir yapay zeka sistemiyle hazırlanmıştır.
Minecraft’taki Yaratık Türleri
Minecraft yaratık türleri üç tür davranışa göre ayrılmaktadır: pasif, düşmanca ve tarafsız. Belirli koşullara tepki olarak bazı yaratıklar, tehdit edildiklerinde davranışları değişebilir (Örneğin Pandalar gibi). Yaratıklar kesildikten sonra genellikle öğeler ve deneyim puanları düşürmektedir. Agresif ve “boss” olarak tabir edilen yaratıklar ise daha nadir ve yüksek kaliteli öğelerle beraber daha fazla deneyim puanı düşürmektedir.Minecraft Pasif Yaratıklar
Pasif yaratıklar zararsızdır. Eğer bir saldırıya uğrarlarsa kaçarlar. Uygun aletler yardımıyla oyuncu için oldukça faydalı eşyalar sağlayabilir (Örneğin yün toplamak için makasla koyun kırpmak). Bazı yaratıklar evcilleştirilebilir. Bu sayede oyun içerisinde bir yardımcı yaratığınız olabilir. Hatta bu pasif yaratıklardan bazıları sizi düşman yaratıklardan da koruyabilir. Ayrıca Minecraft pasif yaratıkların üreme yetenekleri de bulunmaktadır. Minecraft’ta bulunan pasif yaratıklar şunlardır:
- Koyun
- İnek
- Tilki
- Kuş
- Yarasa
- Tavuk
- Domuz
- Tavşan
- Kalamar
- Somon Balığı
- Tropikal Balık
- Kaplumbağa
- Köylü
- Gezgin Tüccar
- Kirpi Balığı
- Eşek
- At
- Kedi
- Papağan
- İskelet At
Minecraft Tarafsız Yaratıklar
Minecraft tarafsız yaratıklar sadece kışkırtıldığı zaman bir oyuncuyu hedef almaktadır. Oyuncuya saldırmazlar ve normal şartlar altında olduğunda farklı eylemleri bulunmaktadır. Hatta bazıları diğer yaratıkları hedef almaktadır. Örneğin evcilleştirmediğiniz kurtlar yakın çevrede bulunan tavşan, koyun, yavru kaplumbağa veya iskeletlere saldırabilirler. Birçok tarafsız yaratık, ilk defa saldırıya uğradığında karşılık vermektedir. Tarafsız yaratıklar ise şu şekildedir:- Kutup Ayısı
- Tüccar Lamaları
- Lamalar
- Yunus
- Panda
- Kurt
- Bal Arısı
- Demir Golem
- Örümcek
- Mağara Örümceği
- Enderman
- Zombi Pigmenti
Minecraft Düşman Yaratıklar
Minecraft düşman yaratıklar güvensiz ve gaddardır. Normalde 16 blok ileriden belirli aralıklarla size saldırabilirler. Ancak bazıları sizi 100 blok öteden dahi görebilir. Uçma yeteneğine sahip yaratıklar, başınızda hayalet gibi dolaşarak size saldırabilir. Düşman yaratıklar ise şunlardır:
- Evoker
- Ghast
- Vindicator
- Magma Cube
- Pillager Silverfish
- Ravager
- Skeleton
- Vex
- Slime
- Chicken Jockey
- Spider Jockey
- Endermite
- Zombie
- Guardian
- Zombie Villager
- Elder Guardian
- Drowned
- Shulker Wither
- Skeleton
- Skeleton Horseman
- Witch
- Husk
- Hoglin
- Stray
- Piglin
- Phantom
- Creeper
- Blaze
Minecraft Boss (Patron) Yaratıklar
Minecraft boss yaratıklar daha geniş bir algılama aralığına ve daha yüksek sağlığa sahip olmaktadır. Rastgele bir yerlerde ortaya çıkıp sizi hedef almaz. Oyuncular ancak kendileri isterlerse karşı karşıya gelebilirler. Ayrıca isimlerini ve sağlıklarını gösteren bir barları bulunmaktadır. Minecraft patron yaratıklar ise şunlardır:
- Ender Dragon
- Wither
Minecraft Yaratıklar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Minecraft’taki en nadir görülen yaratık hangisidir?
Minecraft yaratıklar arasında en nadir görülen yaratık, 3.472 trilyonda bir yumurtlama şansı bulunan, kahverengi bir pandaya binmiş ekipmanı ve zırhı olan bir kahverengi bebek zombidir.Minecraft’taki en güçlü yaratık hangisidir?
Bahsettiğimiz patron yaratıklar en güçlüleridir: Ender Dragon ve Wither.Minecraft’taki en küçük boyuta sahip yaratık hangisidir?
Oyun içerisinde en küçük boyuta sahip olan yaratık bebek kaplumbağalardır.Minecraft’taki en büyük yaratık hangisidir?
Minecraf’taki en büyük boyuta sahip yaratık Ender Dragon’dur.Minecraft yaratıklar hakkında tüm bilgiler bu şekildedir. Eğer siz de bu oyunu oynamak istiyorsanız ve oyunun istediği sistem gereksinimleri hakkında bilgi edinmek için Minecraft Sistem Gereksinimleri yazımızı okuyabilirsiniz.
Son düzenleme: