Minecraft Bilgi Forumuna Hoş Geldin!

Sitemize Moderatör Alımları Olacaktır. Bilgi İçin Konu Açabilirsiniz.

Minecraft Sistem Gereksinimleri

emre Çevrimdışı
29 Eki 2024
71
0

Minecraft Sistem Gereksinimleri​

Minecraft Sistem Gereksinimleri

Minecraft sistem gereksinimleri, temel olarak iki farklı versiyonda sunulmaktadır. Java Edition ve Windows 10 için Minecraft olarak iki sürüm bulunmaktadır. Aldığınız veya alacağınız sürümü çalıştırıp çalıştıramayacağınızı merak ediyorsanız, Minecraft sistem gereksinimlerini incelemeniz yeterli olacaktır. Aşağıda her iki sürüm içinde 2022 güncellemeleriyle beraber istenilen hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri bulunmaktadır. İlk olarak Minecraft Java Edition ile başlayalım:

Minecraft Java Edition Minimum Sistem Gereksinimleri (2022)​

Minecraft java versiyon minimum sistem gereksinimleri şu şekildedir:
  • İşlemci: Intel Core i3-3210 3.2 GHz veya AMD A8-7600 APU 3.1 GHz istenmektedir.
  • Bellek (RAM): Minimum 4 GB
  • Ekran Kartı: OpenGL 4.4 ile Intel HD Graphics 4000 veya AMD Radeon R5 serisi
  • İnternet bağlantısı çevrimdışı oynamadan hemen önce indirilecek dosyalar için istenmektedir. Dosyalar tamamlandıktan sonra internetsiz bir şekilde Minecraft
  • Depolama: 2 GB kullanılabilir HDD veya SSD
  • İşletim Sistemi: Windows için 7 ve üstü bir sürüm, macOS için 10.9 Maverick veya daha yenisini kullanabilen bir 64-Bit OS X sürümü, Linux için 2014’ten itibaren bir 64-Bit dağıtım versiyonu
Minecraft Java Edition Sistem Gereksinimleri

Minecraft Java Edition Önerilen Sistem Gereksinimleri (2022)​

Minecraft java versiyon önerilen sistem gereksinimleri şu şekilde:
  • İşlemci: Minimum sistem gereksinimlerinde yer alan işlemciler veya daha iyisi.
  • Bellek (RAM): 8 GB
  • Ekran Kartı: OpenGL 4.5 ile Nvidia GeForce 700 serisinden bir ekran kartı veya AMD Radeon Rx 200 serisi bir ekran kartı.
  • Depolama: 4 GB kullanılabilir SSD
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64 Bit, macOS 10.12 Sierra, Linux 2014’ten itibaren herhangi bir modern sürüm

Minecraft Windows 10 için Minimum Sistem Gereksinimleri (2022)​

Minecraft Windows 10 sürümü minimum sistem gereksinimleri şu şekilde:
  • İşlemci: Intel Celeron J4105 veya AMD FX-4100
  • Bellek (RAM): 4 GB
  • Ekran Kartı: Intel HD Graphics 4000 veya AMD Radeon R5 serisi bir ekran kartı
  • Ağ: İndirme için internet bağlantısı gerekmektedir.
  • Depolama: 2 GB kullanılabilir HDD alanı
  • İşletim Sistemi: Windows 10 sürüm 14393.0 veya üzeri bir sürüm, Xbox One
Minecraft Windows Edition Sistem Gereksinimleri

Minecraft Windows 10 için Önerilen Sistem Gereksinimleri (2022)​

Minecraft Windows 10 sürümü önerilen sistem gereksinimleri şu şekilde:
  • İşlemci: Intel i7-6500U veya AMD A8-6600K
  • Bellek (RAM): 8 GB
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce 940M veya AMD Radeon HD 8570D
  • Depolama: 2 GB kullanılabilir SSD alanı
  • İşletim Sistemi: Windows 10 sürüm 14393.0 veya Xbox One
Minecraft sistem gereksinimleri her iki sürüm içinde bu şekildedir. Eğer Minecraft sistem gereksinimlerini karşılayan bir bilgisayarınız varsa, sorunsuz şekilde oyunu oynayabilirsiniz. İlk kurulumda gereken dosyaları indirdikten sonra internet olmadan da Minecraft’ı doyasıya oynayabilirsiniz. Bir önceki yazımız Minecraft Patlayıcı Zayıflık İksiri Nasıl Yapılır? yazımıza göz atmanızı öneririz.

Son düzenleme: