- 29 Eki 2024
- 71
- 0
Minecraft Piston Nasıl Yapılır?
Minecraft Piston Nasıl Yapılır?
Minecraft’ta Redstone mekanizmaları yapmak söz konusu olduğunda, en çok kullanılan bloklardan birisi pistondur. Piston bloğu, blokların doğrudan bir oyuncu veya yaratık etkileşimi olmadan hareket ettirilmesine izin vermektedir. Herhangi bir piston bloğu, Redstone gücü alarak bloğu koyulduğu yönde iter ve uzatır. Bu kılavuzumuzda Minecraft piston nasıl yapılır? Hakkında kısa bilgiler vereceğiz.Minecraft Piston Yapımı
Minecraft piston yapımı aşağıdaki şekilde gerçekleşmektedir:Minecraft Piston Yapımı için Gereken Malzemeler
Minecraft piston yapımı için gereken malzemeler şu şekildedir:- 3 Adet Ahşap Blok
- 4 Adet Kırık Taş
- 1 Adet Demir Külçe
- 1 Adet Kızıltaş Tozu
Adım Adım Kılavuz: Minecraft Piston Nasıl Yapılır?
Minecraft piston yapımı oldukça basittir. Bahsedeceğimiz adımları sırasıyla uygulayarak piston elde edebilirsiniz.Adım 1: Ağaç Kesin
İlk adım oldukça kolaydır. Etrafta bulunan ağaçları balta yardımıyla kesin. Ardından çıkan odunları, ahşap bloklara çevirin. Toplamda 3 adet ahşap bloğa ihtiyacınız olacak.
Adım 2: Kırık Taş Toplayın
Minecraft piston nasıl yapılır? İkinci adımda kazma yardımıyla kırık taş toplamalısınız. Toplamda 4 adet kırık taşa ihtiyacınız olacak. Bu adımda oldukça basittir.
Adım 3: Demir Cevheri Bulun
İlk iki adım oldukça basitti. Üçüncü adımda demir cevheri bulmanız gerekiyor. Bunun için mağaralara inebilir veya dağ yamaçlarında aramalar yapabilirsiniz. Demir cevherini topladıktan sonra fırın veya maden fırını yardımıyla pişirmeli ve demir külçe elde etmelisiniz. Minecraft piston yapımı için 1 adet demir külçeye ihtiyacınız olacak.
Adım 4: Redstone Bulun
Bu adım Minecraft piston nasıl yapılır? İçin son malzeme arama adımı olacaktır. Mağaralara inerek, kısa bir keşif yapmalısınız. Redstone bulmakta artık oldukça kolaydır. Redstone toplayarak yeryüzüne çıkın ve artık Minecraft piston yapımına hazırsınız.
Adım 5: Minecraft Piston Yapımı
Son adıma geldik. Aşağıda vereceğimiz Minecraft piston tarifi ile piston yapabilirsiniz. Malzemeleri tarifteki gibi dizerek piston yapabilirsiniz.
Minecraft piston nasıl yapılır? Yazımızın sonuna geldik. Bir önceki yazımızda Minecraft örs nasıl yapılır? Hakkında gereken tüm bilgileri paylaştık. Eğer örs yapımı hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, yazımızı okuyabilirsiniz.
Minecraft Piston ile Neler Yapılabilir?
Minecraft'ta piston kullanarak: Pistonlu kapılar, kumlu kapılar, çekme köprüler, gizli odalar, kale kapıları, piston masaları ve daha birçok kendinize özgü tasarım yapabilirsiniz.Minecraft'ta Pistona Nasıl Güç Verilir?
Minecraft'ta pistonlar redstone sinyaliyle çalışmaktadır. Piston bir güce bağlanırsa bu güç sinyal verdiğinde çalışmaktadır. Düğme, şalter ve redstone sinyalleriyle çalışabilmektedir.Minecraft'ta Pistonlar Hangi Blokları İtemez?
Pistonlar şu blokları itemez: Bariyer, işaretçi, ana kaya, kamp ateşi, komut blokları, obsidyen, büyü masası, portallar, müzik kutuları, varil, arı kovanı, fırın, sandık, kürsü, hazneleri itemez.Minecraft Pistonlar Nasıl Bulunur?
Oyun içerisinde doğal olarak piston bulmak için orman tapınağı bulmalısınız. Sadece doğal olarak orman tapınaklarında çıkmaktadır.
Son düzenleme: