- 29 Eki 2024
- 71
- 0
Minecraft Maden Fırını Nasıl Yapılır?
Minecraft maden fırını nasıl yapılır, cevherleri ve metal öğeleri bir fırından iki kat daha hızlı eritmek için kullanılabilen bir fırın türüdür. Aletler, silahlar ve zırhlar Minecraft oyuncuların hayatta kalabilmeleri için çok önemli öğelerdir. Elbette daha kaliteli eşyalar olmadan da hayatta kalmak mümkün fakat bu tür eşyalar işleri daha da kolaylaştırmaktadır.
Maden fırını diğer fırınlarla çoğu özelliği aynı olsa da maden ve cevher öğelerinin eritilebilmesi için zamandan tasarruf sağlamaktadır. Bu yazımızın devamında Minecraft maden fırını nasıl yapılır? Hakkında tüm detaylı bilgilerden bahsedeceğiz.
Minecraft Maden Fırını Yapımı
Minecraft maden fırını yapımı ilgili malzemelere sahip olunduktan sonra oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Oyunun erken safhalarında bile yapılabilecek türden bir yardımcı bloktur. Erken dönemlerde maden fırını üreterek, madenlerinizi ve diğer cevherlerinizi kolay bir şekilde eritebilirsiniz. Bu da daha hızlı ilerlemenize ve farmınızı daha rahat yapmanıza olanak sağlayacaktır. Minecraft maden fırını nasıl yapılır? ve maden fırını yapmak için gereken malzemeler nedir?
Minecraft Maden Fırını Yapmak için Gerekli Malzemeler
Maden fırını yapmak için gereken malzemeler şu şekildedir:- 1 adet normal fırın,
- 5 adet demir külçe,
- 3 adet düz taş blok.
Adım Adım Kılavuz: Minecraft Maden Fırını Nasıl Yapılır?
Adım 1: Normal Fırın YapınMinecraft’ta maden fırını yapabilmek için ilk olarak normal bir fırına ihtiyacınız olacaktır. Bunun için bir kazma yapmanız gerekecek. Herhangi bir tahta veya taş kazma işinizi görecektir. Minecraft fırın yapımı için birkaç taş kazın ve toplamda 8 adet kırık taş elde edin. Bu fırını zaten birçok Minecraft oyuncusu bilmektedir. Oyunun ilk safhalarında en çok kullanılan yardımcı bloklardan birisidir.
Crafting table üzerinde 8 adet kırık taşı, ortada bir boşluk olacak şekilde tamamen yerleştirin ve fırını elde edin.
Adım 2: Demir Külçe
Demir külçelerini elde etmek için ilk olarak maden yapmalı ve demir cevheri bulmalısınız. Bunun için açık yarıklardan birine girebilir veya aşağıya doğru merdiven halinde kazarak, demir cevheri aramaya başlayabilirsiniz. Ayrıca sadece yer altında değil, yer üstünde de dağ geçitlerinde demir cevheri bulmanız mümkündür.
Ham demir olarak nitelendirilen demir cevherini kazabilmek için taş bir kazmaya ihtiyacınız olacak. Taş kazma yardımıyla demir cevherini elde ettikten sonra kömür, tahta blokları veya çubuk yardımıyla fırında demir cevherlerini pişirerek demir külçe elde edebilirsiniz.
Adım 3: Maden Fırını Yapımı
Minecraft maden fırını yapımı aşamasının son adımına gelmiş bulunmaktayız. Minecraft maden fırını tarifinde yer aldığı üzere yapım için normal taş bloğuna ihtiyacımız olacak. Bunun içinde normal bir fırında kırık taşları pişirmemiz gerekiyor. Bu adımı tamamladıktan sonra aşağıdaki tarif yardımıyla Minecraft maden fırını nasıl yapılır? adımını tamamlayabiliriz.
Eğer Minecraft’a yeni başlayan bir oyuncuysanız, yaratıkları tanımanız gerekecektir. Hangi yaratıkların düşman, hangilerinin tarafsız olduğu hakkında bilgi edinmek için Minecraft Yaratıklar yazımızı inceleyebilirsiniz.
Son düzenleme: