- 29 Eki 2024
- 71
- 0
Minecraft Kürsü Nasıl Yapılır?
Minecraft kürsü nasıl yapılır, oyuncuların bir crafting table yardımıyla üretebileceği birçok bloğa ve öğeye sahiptir. Minecraft kürsü de bu yardımcı bloklardan birisidir. Kürsü yapımı için crafting table kullanılabilir ayrıca köylerdeki evlerde de bu yardımcı bloğa rastlamak mümkündür. Peki, Minecraft kürsü nasıl yapılır?
Minecraft Kürsü Yapımı
Minecraft kürsü yapımı için bazı gerekli materyaller bulunmaktadır. Bu materyaller oldukça basit olup, oyunun ilk evrelerinde dahi elde edilebilir. Minecraft kürsü yapımı için crafting table’a ihtiyaç duyulmaktadır. Gereken malzemeleri tamamladıktan sonra Minecraft kürsü yapımına geçebilirsiniz.Minecraft Kürsü Yapımı için Gereken Malzemeler
Minecraft kürsü yapımı için gereken malzemeler şunlardır:- 4 Adet Ahşap (Herhangi bir tür olabilir)
- 1 Adet Kitaplık
Kürsü yapmak için basamağa ihtiyaç duyacaksınız. Bunun içinde ahşap bloklarına ihtiyacınız olacak. Ahşap blokların türü fark etmemektedir. Bir ağaç devirerek, ilk olarak odun elde etmelisiniz. Odunları ahşap bloklara çevirmeniz gerekecektir. Daha sonra da bir adet kitaplığa ihtiyacınız olacak. Kitaplık yapabilmek içinse deri ve kitap materyallerini elde etmelisiniz. Minecraft kürsü nasıl yapılır? İşte adım adım kılavuz.
Adım Adım Kılavuz: Minecraft Kürsü Nasıl Yapılır?
Minecraft kürsü yapımı için aşağıda adım adım uygulamanız gereken işlemleri anlatacağız. Adım adım kılavuzu takip ederek, kolay bir şekilde kürsü yapımını tamamlayabilirsiniz.Adım 1: Ahşap Bloklar Yapın
Ağaçları balta yardımıyla farmladıktan sonra toplayacağınız odun kütüklerini ahşap haline çevirmeniz gerekecektir. Her odun kütüğü 4 adet ahşap verecektir. Elde ettiğiniz ahşapları crafting table’da 3 adet olacak şekilde yan yana dizin ve basamak elde edin. Basamak, kürsü yapmak için kullanılacaktır. Basamakları elde ettikten sonra kitaplık için gereken malzemeleri toplama adımına geçelim.
Adım 2: Kitaplık Yapımı
Minecraft kitaplık yapımı için deri elde etmeniz gerekecektir. Bunun içinse inek öldürmeniz gerekecek. Çevrede ineklerin bulunduğu alanı bulun ve inekleri kesmeye başlayın. Düşen derileri toplayın ve toplamda bir kitap için 3 adet deriye ihtiyacınız olacaktır.
Deriyi elde ettikten sonra da kitap için kağıda ihtiyacınız olacak. Haliyle burada şeker kamışı toplamanız gerekecek. Su çevrelerini gezerek, şeker kamışlarını kırın ve toplayın. Her 3 parça şeker kamışı, 1 adet kağıt verecektir. Toplamda 9 adet şeker kamışına ihtiyacınız olacaktır. Bunları çevirerek 3 adet kağıt elde edin.
Tüm materyalleri topladıktan sonra crafting table’ın başına geçin. İlk olarak deri ve kağıtları birleştirerek bir adet kitap elde edin. Minecraft kitap nasıl yapılır? için tarife bakabilirsiniz.
Toplamda 3 adet kitap elde ettikten sonra az önceki kütükleri kullanarak, kitaplık elde edebilirsiniz. Minecraft kitaplık nasıl yapılır? bunun için de tarifi inceleyebilirsiniz.
Adım 3: Kürsü Yapımı
Minecraft kürsü nasıl yapılır? Yazımızın son adımına yaklaşmış bulunmaktayız. Elde ettiğimiz kitaplık ve basamakları kullanarak Minecraft kürsü yapımı işlemini tamamlayabiliriz. Bunun için verdiğimiz tarifi kullanarak, kürsü yapabilirsiniz. Minecraft kürsü tarifi ise şu şekildedir:
Minecraft Kürsü Nasıl Kullanılır?
Minecraft kürsü nasıl kullanılır? Kürsü 3 farklı alanda kullanılabilir.Kürsü Kullanımı 1: Köylüyü Kütüphaneciye Çevirme
Kürsüler, kütüphaneci köylülerin çalışma bloğudur. Bu tür bloklar sayesinde herhangi bir işsiz köylüyü (nitelikler hariç) işe sahip bir köylüye çevirebilirsiniz. Kürsü sayesinde köylüyü, kütüphaneci köylüye çevirerek nadir büyüleri elde edebilirsiniz. Büyülü kitapları elde etmek adına en çok bu yöntem kullanılmaktadır. Oldukça nadir büyüleri elde etmeniz mümkündür. Özellikle tamir büyüsü gibi büyüler köylülerden alınabilmektedir.
Kürsü Kullanımı 2: Kitap Yerleştirme
Oyuncular kürsüye bir kitap ve tüy kalemi yerleştirebilir. Bu genellikle çok oyunculu sunucularda kullanılmakta olup, başka kullanıcılara mesaj bırakmak için en güzel yöntemlerden birisidir. Kitapların yerleştirilebilmesi için herhangi bir şeyin yazılı olması gerekmemektedir. İçinde mesaj barındıran bir kitap oluşturmak için bir kitaba ve tüy kalemine ihtiyacınız olacaktır. Bunu üretmek içinse crafting table’da bir mürekkep kesesi, bir normal kitap ve bir adet tüy kullanmanız yeterli olacaktır.
Kürsü Kullanımı 3: Redstone Sinyali
Uzaktan bakıldığında alakasız olarak gözükebilir ama kürsüler redstone devrelerinde kullanılabilir. Kullanıcılar kürsü üzerine yerleştirdikleri bir kitapta sayfa çevirmesiyle beraber tam güçte bir redstone sinyali gönderebilirler. Kürsüler çoğunlukla gizli kapılar ve girişler yapmak için kullanılmaktadır.
Maden fırını, oyundaki cevher ve metal eritmenizi iki kat hızlandıracak güce sahiptir. Eğer maden fırını yapımı hakkında bilginiz yoksa, Minecraft Maden Fırını Nasıl Yapılır? adlı yazımızı mutlaka okumalısınız.
Son düzenleme: