- 29 Eki 2024
- 71
- 0
Minecraft Huni Nasıl Yapılır?
Minecraft huni nasıl yapılır, beslemek için çalışan bir yardımcı blok türüdür. Öğeler üst kısımda bulunan geniş kısımdan içeri girer ve küçük alt kısımda başka bir bloğa aktarım sağlar. Eğer öğeleri depolamak için kullanılan farklı bir blok yoksa, huni kendi içerisinde onu depolayacaktır. Bir huninin toplamda beş slotu bulunmaktadır.
Oyuncular Minecraft huni yapımı için bir sandık ve birkaç demir külçe kullanarak huni yapabilirler. Ayrıca terk edilmiş olan madenlerden de huni bulmak mümkündür. Bir huni, herhangi bir kazma türüyle kazılarak alınabilir. Peki, Minecraft huni nasıl yapılır?
Minecraft Huni Yapımı
Minecraft huni yapımı için iki materyale ihtiyaç duyacaksınız. Bu iki materyal oyunun ilk etaplarında kolaylıkla bulunabilir. Minecraft huni yapımı için aşağıdaki gibidir:Minecraft Huni Yapımı için Gereken Malzemeler
Minecraft huni yapımı için gereken malzemeler ise şunlardır:- 5 Adet Demir Külçe
- 1 Adet Sandık
Adım Adım Kılavuz: Minecraft Huni Nasıl Yapılır?
Minecraft huni tarifi için aşağıda adım adım uygulamanız gereken işlemleri anlatacağız. Aşağıdaki kılavuzu takip ederek, kolay bir şekilde huni yapımını tamamlayabilirsiniz.Adım 1: Bir Sandık Üretin
Minecraft huni yapımı için ilk olarak bir sandığa ihtiyacınız olacaktır. Sandık yapabilmek için ilk olarak 8 adet ahşap bloğa ihtiyacınız olacak. Bunun için bir ağaç kesmeniz ve odunları ahşap bloğuna çevirmeniz gerekiyor. Ardından sandık yapımı için gereken tarifi aşağıdaki görselde bulabilirsiniz. Minecraft sandık nasıl yapılır?
Adım 2: Demir Külçe
İlk adımı tamamladıktan sonra sıra geldi biraz daha meşakkatli olan kısma. Minecraft huni yapımı için 5 adet demir külçeye ihtiyaç duyacağınızdan bahsetmiştik. Demir bulabilmek için F3 tuşuyla koordinatları açmalı ve Y seviyesinde 64’ün altında kazımlar yaparak, demir cevheri aramalısınız. Demir elbette sadece bu seviyede değil, birçok alanda çıkabilir. Bahsettiğimiz seviyede daha kolay bulabilirsiniz. Ham demiri bulduktan sonra fırında eriterek, demir külçe elde edebilirsiniz. 5 adet demir külçe elde ettikten sonra Minecraft huni nasıl yapılır? Adımının neredeyse sonuna yaklaşmış olacaksınız.
Adım 3: Huni Yapımı
Son adımda artık Minecraft huni yapımına hazırız. Çalışma masasına erişim sağladıktan sonra orta kısmına az önce yaptığımız sandığı yerleştiriyoruz. Daha sonra da orta en üst slot ve en alttaki sol ve sağ slot boş kalacak şekilde yerleştirmelisiniz. Aşağıda vereceğimiz görsel yardımıyla Minecraft huni tarifini kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz.
Minecraft Huni Nasıl Kullanılır?
Tebrikler! Artık bir Minecraft huniye sahipsiniz. Peki bu Minecraft huni ne işe yarar? Veya Minecraft huni nasıl kullanılır? Diyorsanız aşağıda birkaç pratik kullanım için sizlere bilgi vereceğiz.Huninin temel amacı bir nesneyi içerisinden geçirerek, farklı bir nesneye aktarmaktır. Çoğunlukla bu amaç için kullanılır. Sandıklara aktarım, otomatik farm sistemleri ve ray sistemlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.
1. Eşyaları Sandıklara Aktarma veya Sandıklardan Çıkartma
Huni, Minecraft’ta işlemleri biraz daha otomatikleştirmenin en önemli yardımcı bloklarından birisidir. Kullanılabilir bloklardan bir blok alarak, onu farklı bir bloğa aktarabilir. Bu işlem, istenen bloğun altına bir huni yerleştirilerek gerçekleşir. Bu huni farklı bir bloğa bağlanarak aktarım işlemleri yaptırılabilir. Huni yerleştirilirken, yerleştirilecek bloğa bakarak ve çömelerek yerleştirilmesi gerekir. Bu işlemden sonra kontrol için ucundaki parçaya bakarak doğru bağlantının yapılıp yapılmadığını kontrol edebilirsiniz.2. Minecraft’ta Otomatik Farm Sistemleri
Otomatik farm sistemlerinde sıkça kullanılan bloklardan birisi hunidir. Otomatik kaktüs farmı, otomatik şeker kamışı farmı, otomatik bambu farmı gibi birçok alanda düşen itemlerin hem toplanması hem de bir sandığa aktarılması için sıklıkla kullanılır. Ayrıca huniler, vagon sistemlerinde de aktif olarak kullanılmaktadır. Bir vagon ve huninin birleşmesiyle toplayıcı bir hunili vagon elde edilebilir.3. Ray Sistemlerinde Hunili Vagon Yöntemi
Huni, ray sistemlerinde seyahat ederek eşya toplayan bir hunili vagona dönüştürülebilir. Bunu yapmak için bir vagon ve bir tane huniye ihtiyaç duyacaksınız. Bu iki malzemeyi crafting table’da birleştirerek Minecraft hunili vagon elde edebilirsiniz. Hunili vagon, herhangi bir katmanın altına yerleştirilirse geçtiği katman boyunca katmanın üstünde bulunan ve düşmüş tüm eşyaları kolaylıkla toplayacaktır.Minecraft huni nasıl yapılır? İçeriğimizin sonuna geldik. Kürsü yapımı hakkında da bilgi edinmek isterseniz, Minecraft Kürsü Nasıl Yapılır? yazımızı okuyabilirsiniz.
Son düzenleme: