- 29 Eki 2024
- 71
- 0
Minecraft Gözlemci Nasıl Yapılır?
Minecraft Gözlemci Nasıl Yapılır?
Redstone, Minecraft’ta her şeyi otomatik sistemlerle halletmenize yardımcı olacak bir eşyadır. Pistonlar ve tekrarlayıcılar ile birçok farklı Redstone otomasyonu kolayca kurabilirsiniz. Redstone sistemlerinde Minecraft Gözlemci otomasyonlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Gözlemci, eskisine göre daha da geliştirilmiştir. Sizlere bu yazımızda Minecraft gözlemci nasıl yapılır? Bundan bahsedeceğiz.Minecraft Gözlemci Yapımı
Minecraft gözlemci yapımı şu şekildedir:Minecraft Gözlemci Yapmak için Gereken Malzemeler
Minecraft gözlemci yapmak için gereken malzemeler ise şunlardır:- 6 Adet Kırık Taş
- 2 Adet Kızıltaş Tozu
- 1 Adet Nether Kuvars
Adım Adım Kılavuz: Minecraft Gözlemci Nasıl Yapılır?
Adım 1: Kızıltaş Tozu ve Kırık Taş Elde Edinİlk adımda kırık taş işini kolayca halledebilirsiniz. Herhangi bir kazma yardımıyla 6 adet kırık taş elde edebilirsiniz. Kızıltaş tozu için maden yapmanız gerekecek. İsterseniz kendi madeninizi merdiven sistemiyle kazarak oluşturun, isterseniz de herhangi bir açık maden bularak burada Kızıltaş tozu arayın. Kızıltaş tozu kazabilmeniz için demir bir kazmaya ihtiyacınız olacağını unutmayın. Eğer demir kazmaya sahip değilseniz, demir cevheri toplayın ve pişirin. Demir kazma yaptıktan sonra Kızıltaş tozu toplayın.
Adım 2: Nether Kuvars Bulun
Minecraft gözlemci nasıl yapılır? İkinci adımda nether kuvars toplamanız gerekecek. Nether kuvars, Nether’de bulunduğu için ilk olarak portal oluşturmalısınız. Oyunun güncel versiyonunda çevrede portal kalıntıları bulabilirsiniz. Portal kalıntılarının yanında sandıklar bulunmaktadır. Bu sandıklarda bazen obsidyenler çıkmaktadır. Bu obsidyenler ile portal kalıntılarını tamamlayarak Nether’a geçebilirsiniz. Eğer portal kalıntısı bulamıyorsanız, obsidyen elde etmeniz gerekecektir.
Obsidyen elde etmek için elmas kazmaya ihtiyacınız olacak. Elmas kazma yardımıyla lavları suyla söndürerek, obsidyen kazabilirsiniz. Obsidyenleri kullanarak portal yapabilir ve Nether’a geçebilirsiniz. Nether kuvars bulmak oldukça kolaydır. Etrafta çokça bulunduğu için kolaylıkla elde edebilirsiniz. Nether’a geçmişken bolca toplamanızı tavsiye ederiz.
Adım 3: Gözlemci Yapın
Minecraft gözlemci nasıl yapılır? Yazımızın son adımında Minecraft gözlemci yapımından bahsedeceğiz. Gözlemci yapımı için crafting table’a ihtiyaç duyacaksınız. Tüm malzemeleri topladıktan sonra aşağıda yer alan Minecraft gözlemci tarifini kullanarak, gözlemci yapabilirsiniz.
Bir önceki yazımızda Minecraft Köylü Mesleklerinden bahsettik. Köylüleri kullanarak hızlı ve pratik bir şekilde oyunda gelişebilirsiniz. Zümrüt kullanarak güzel takaslar yapabilir ve büyülü eşyalar dahi elde edebilirsiniz.
Son düzenleme: