- 29 Eki 2024
- 71
- 0
Minecraft Çit Nasıl Yapılır?
Minecraft Çit Nasıl Yapılır?
Minecraft’ta çitler, genellikle oyunun ilk evrelerinde çok sık kullanılmaktadır. Genellikle çiftçilik işlemlerinde kullanılır. Tarlanızın etrafına çit çekerek, spawn olacak yaratıkların bu alana girmesini engelleyebilirsiniz. Ayrıca hayvancılık içinde kullanarak üretmek istediğiniz hayvanların etrafına çit çekmeniz halinde hayvanlar dışarıya çıkamayacaktır. Tüm bunların yanı sıra birçok tasarımda da çit kullanımı oyuncular tarafından tercih edilmektedir. Minecraft çit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar.Minecraft Çit Yapımı
Minecraft çit yapımı için aşağıdaki görseli kullanabilirsiniz:Minecraft Çit Yapımı için Gereken Malzemeler
Minecraft çit yapımı için gereken malzemeler şunlardır:- 2 Adet Çubuk
- 4 Adet Ahşap Plaka
Adım Adım Kılavuz: Minecraft Çit Nasıl Yapılır?
Adım 1: Ağaç KesinMinecraft çit yapımı için gereken malzemelerin tümü ahşaptandır. Bu nedenle bol miktarda ağaç kesmeniz gerekecektir. Ağaçları elle kesebileceğiniz gibi bir balta üreterek daha hızlı şekilde kesebilirsiniz. Ağaçları kestikten sonra onları envanterinizde veya crafting table’da odundan, ahşap plakaya çevirmelisiniz.
Adım 2: Çubuk Yapın
Çit yapımı için ana malzememiz olan çubuk yapımına geçelim. Minecraft çubuk nasıl yapılır? Çubuk yapabilmek için crafting table’a ihtiyaç duymazsınız. Yine tercihiniz halinde crafting table’da da yapabilirsiniz. Envanterinizi açın ve az önce çevirdiğiniz ahşap plakaları bulun. Ahşap plakaları envanterinizde 1 adet üst slota ve 1 adette alt slota olacak şekilde yerleştirin. Çubuğunuz hazır. Minecraft çit yapımı için geçelim son adıma.
Adım 3: Minecraft Çit Yapımı
Minecraft çit tarifi aşağıda vereceğimiz görselde bulunmaktadır. 2 Adet çubuğu orta slota, kalan soldaki ve sağdaki slotlara ise 2’şer ahşap plaka koymanız yeterli olacaktır.
Minecraft çit nasıl yapılır? İşlemimiz tamamlandı. Peki, Minecraft çit kapısı nasıl yapılır?
Minecraft Çit Kapısı Nasıl Yapılır?
Minecraft çit kapısı nasıl yapılır? Hemen hemen çitin yapımına benzemektedir. Sadece malzemeler değişmektedir.Minecraft Çit Kapısı Yapımı için Gereken Malzemeler
Minecraft çit kapısı yapımı için gereken malzemeler şunlardır:- 2 Adet Ahşap Plaka
- 4 Adet Çubuk
Minecraft Çit Kapısı Yapımı
Minecraft çit kapısı yapımı hemen hemen çite benzemekte olup, sadece malzemelerin yerleri değişecek şekilde yapabilirsiniz. Aşağıdaki yer alan görselde çit kapısı yapımı bulunmaktadır.Bir önceki Minecraft Kitap Nasıl Yapılır? yazımızı okuyarak, kitaplar hakkında tüm ipuçlarına ulaşabilirsiniz.
Minecraft’ta Moblar Çitlerin Üzerinden Atlayabilir Mi?
Minecraft’ta şuan çitlerin üzerinden sadece Atlar atlayabilmektedir. Bunların dışında diğer yaratıklar ve hayvanlar çitlerin üzerinden atlayamaz.Minecraft Çit Halısı Nedir?
Minecraft çit halısı, bir çitin üzerine halı yerleştirilmesine denir. Çit halısı sayesinde kolay bir şekilde herhangi bir kapıyla uğraşmadan çitlerin diğer tarafına atlayabilirsiniz. Kolay erişim için kullanılan en basit yöntemdir. Ayrıca çit halısı üzerinden hiçbir yaratık veya hayvan atlayamaz.Minecraft’ta Köylüler Çit Kapılarını Açabilir Mi?
Minecraft’ta bulunan köylüler çit kapılarını açamazlar. Sadece normal kapıları açabilirler.
Son düzenleme: