Minecraft’ta Kale Nasıl Yapılır

Minecraft'ta kale nasıl yapılır

Minecraft’ta kale nasıl yapılır eğlenceli ve tatmin edici bir projedir.Kaleniz için uygun bir yer bulun. Düz bir alan idealdir, ancak savunma ve estetik açısından bir tepe veya dağ yamacında da inşa edebilirsiniz.Kalenizin tasarımını kağıt üzerinde çizin veya Minecraft Kreatif Modunda planlayın.Taş tuğlalar, kırık taş, ahşap, demir parmaklıklar ve diğer dekoratif bloklar gibi malzemeleri toplayın. Taş tuğlalar kale duvarları için sıkça kullanılır.

Kuleler İnşa Edin

Kuleler

KulelerKuleler

 

Parke taşı kullanarak 6×6 kare yapın. Zemin taştan yapılacaktır. Kulenin 16 blok yüksekliğinde olmasını sağlayın. Her kat için katları 4 kat olacak şekilde yerleştirin. Her oda 3 blok yüksekliğinde olmalıdır. Kulenin içinden geçmek için merdivenleri kullanın. Daha sonra üstüne başka bir parke taşı karesi ekleyin ve bir kat ayrı parke taşı blokları koyun. Her köşede 1 blok olmalı ve bunların ortasında da gösterildiği gibi iki blok bulunmalıdır.

Dış Duvarları İnşa Edin

DuvarlarDuvarlarDuvarlar

 

Kare oluşturacak şekilde 3 kule daha yapın. Her kule birbirinden 26 blok uzakta olmalıdır.
Daha sonra ortada boş bir alan olacak şekilde her kuleye bağlanan duvarlar yapın. Duvarlar 15 blok yüksekliğinde olmalıdır. Üst bloğun altındaki duvarların üstüne bir yürüyüş yolu yapın. Her geçitte, her kulenin en üst odasına inen merdivenler bulunmalıdır. Kapılar isteğe bağlıdır.

İç Mekan

İç Mekan
İç Mekan
Şimdi kalenizin içini yapın. Zemin taş olmalıdır. Yan duvarlardan çıkan 7 blok 10 blok yüksekliğinde arnavut kaldırımlı duvar olmalıdır. Altta her iki tarafta taş merdivenli taş tuğlalar kullanarak 10 blok uzunluğunda 2×2 sütun yapın (köşelere parlak taş koyun). Birbirinden iki blok uzakta olan 8 sütun yapın (her iki tarafta 4’er adet, arka duvara en yakın olan ve ondan iki blok uzakta olan sütundan başlayarak). Tahta giden bir halı ekleyin. Bundan sonra her sütunun üzerine üstteki iki bloktan çıkan meşe ağacını koyun. Ahşap tüm sütunları yatay ve dikey olarak bağlamalı ve tüm duvarlara bağlanmalıdır. Yan duvarların üst kısmında pencereler bulunmalıdır.

Çatı

Çatı
Çatı
Sütunların üstüne arnavut kaldırımı çatısı inşa edilir. Tavandaki meşe ahşap karelerin arasında pencereler bulunmalıdır.

Odalar

Odalar
Odalar

Odalar

Son olarak odaları yapın. Kalenin bir tarafına ana odaya açık bir yemek odası koyun. Diğer tarafa yatak odaları, mutfak ve istediğiniz diğer odaları koyun. Üstlerinde, duvar pencerelerinin bulunduğu odalar için yer bıraktığınızdan emin olun. Kalenin bir köşesine, üst kattaki odalara erişebileceğiniz bir dizi merdivene açılan bir açıklık yerleştirildi. Kaleye daha iyi erişim sağlamak için alt kule odası duvarları açılabilir. Kule odaları, muhafızların yatak odaları gibi herhangi bir şeye dönüştürülebilir.

Dış Mekan

Dış
Kalenin dışını dilediğiniz gibi dekore edin. Kalenin daha açık görünmesi için kulelere pencereler koyun. Pencereleri kapatmadığınız sürece çatının üst kısmı da bir şeye dönüştürülebilir. Bu Talimatı görüntülediğiniz için teşekkür ederiz ve daha fazlası için beni takip ettiğinizden emin olun!

Minecraft’a Yeni Kurt Türleri ve Kurt Zırhı Ekleniyor

Bir yanıt yazın